Cauciuri de iarna ieftine la reducere de Black Friday

anvelope black friday
Cauciuri de iarna ieftine la reducere de Black Friday
5 (100%) 2 votes

Share Button

Alegerea anvelopelor este extrem de importanta, deoarece decide siguranta pe care o ai in momentul in care conduci, confortul si bugetul pe care il aloci automobilului. Anvelopele sunt cele care iau contact direct cu carosabilul, asadar, trebuie sa fie de o calitate foarte buna.
In Romania, din cauza anotimpurilor cu temperaturi extreme, este obligatoriu ca fiecare automobil sa aiba doua seturi de anvelope: de vara si de iarna. Cele de vara se comporta bine pe asfalt uscat si umed, insa sunt extrem de periculoase pe zapada, in timp ce anbelopele de iarna au aderenta mai mare pe zapada, noroi si gheata, insa se pot topi rapid pe timp de vara.

In plus daca circuli iarna fara cauciucuri corespunzatoare risti amenzi substantiale.

Cat sunt amenzile pentru lipsa cauciucurilor de iarna?

Lipsa anvelopelor speciale de iarna constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 720 de lei, la 1.600 de lei (intre 9 si 20 puncte de amenda), precum si retinerea certificatului de înmatriculare.

Cand se schimba cauciucurile de iarna?

Schimbarea cauciucurilor de iarna NU este conditionată de o anumita perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului.

Cand putem cumpara anvelope de iarna ieftine iarna?

Achizitia anvelopelor de iarna este un efort financiar pe care conducatorii auto sunt obligati sa il suporte periodic. De aceea este recomandat ca achizitia sa se faca vara, cand preturile sunt mai mici sau in perioadele cu reduceri substantiale, exemplu de Black Friday.

Cum alegem corect anvelopele?

Nu este suficient sa stii tipul de care ai nevoie, ci trebuie sa cunosti si o serie de detalii tehnice. De regula, dimensiunile si detaliile de care ai nevoie sunt trecute in talonul masinii. Pe anvelope, vei descoperi notatii care arata asa: 195/65R15.

Ce inseamna?

  • 195 se refera la latimea anvelopei. Practic, reprezinta latimea maxima, in mm, in momentul in care anvelopa este montata pe janta;
  • 65 se refera la raportul nominal de aspect. ( inaltimea sectiunii/latimea sectiunii x 100). Exista si cazuri in care acest raport nu este prezent in detaliile anvelopei;
  • R se refera la tipul de constructie, care in acest caz este radiala. Poti descoperi si avelope cu constructie bretea ( B ) si anvelope cu constructie diagonala ( D).
  • 15 se refera la diametrul rotii in ich. Practic, stii care este roata pe care se potriveste anvelopa.

Indicele de viteza

O alta notatie pe care o poti gasi pe anvelope este indicele de viteza. Acesta poate sa fie F, G, J, K….aproape toate literele alfabetului pana la Z. Fiecare litera are un corespondent in viteza maxima cu care poate circula masina, cu anvelopele alese. Daca pe anvelope ai gasit notatia F, nu vei putea circula cu mai mult de 80 km/h. Daca, in schimb, gasesti litera V, poti circula cu pana la 240 km/h.

Daca aceste notatii se integreaza in necesitatile pe care le ai, anvelopele trebuie sa mai respecte o serie de reguli, cum ar fi zgomotul redus in timpul exploatarii, posibilitatea de a fi reparate, rezistenta, confortul si evident, pretul.
Ajunsi la pret, am incercat sa descoperim cele mai ieftine anvelope de buna calitate:

Cumpara-ti cauciucuri de iarna la reducere de Black Friday 2016

Anvelope Barum Black Friday

Barum este o companie Ceheasca cu o istorie de peste 80 de ani, care produce anvelope de buna calitate, la preturi mici. Practic, Barum se trage din aceeasi familie din care fac parte Michelin sau Bata, branduri cu ceva mai mult renume. Diferenta este pretul, care in cazul Barum este redus.

Vezi oferta de anvelope Barum de Black Friday
 

Anvelope Dayton Black Friday

Dayton este un alt producator in care poti avea incredere, ce se evidentiaza prin preturi mici. Face parte din grupul Bridgestone Tyre din Japonia si are o istorie de peste 100 de ani. Compania americana reuseste sa produca o varietate mare de cauciucuri de cea mai buna calitate.

Vezi oferta de anvelope Dayton de Black Friday
 

Anvelope Falken Black Friday

Cauciucurile celor de la Falken sunt apreciate in toata lumea pentru proprietatile lor superioare. Acestea sunt folosite in curse de masini, servesc unor automobile impresionante, cum ar fi cele produse de Mustang si ce este foarte important, este faptul ca au un raport calitate/pret excelent.

Vezi oferta de anvelope Falken de Black Friday
 

Anvelope Kingstar Black Friday

O varietate mare de anvelope de iarna sau de vara poti gasi si in oferta celor de la Kingstar. Sunt anvelope rezistente, ieftine si cu o istorie bogata pornita in Olanda. 1941 este anul in care primele anvelope au iesit pe poarta fabricii Kingstar iar cei peste 70 de ani care au trecut contureaza calitatea.

Vezi oferta de anvelope Kingstar de Black Friday
 

Anvelope Tigar Black Friday

Nu in ultimul rand, daca vrei anvelope ieftine si bune, este bine sa descoperi anvelopele Tigar. Produse in Serbia, acestea sunt exportate in toata lumea si fac parte din compania Michelin.

Vezi oferta de anvelope Tigar de Black Friday

Este foarte important sa alegi cu atentie anvelopele, deoarece o astfel de achizitie are legatura directa cu siguranta ta. Aceste branduri pot fi achizitionate cu incredere si ofera un avantaj major dat de pret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*