Cumpărați un aparat de aer condiționat? 4 lucruri de reținut

aer conditionat samsung
Cumpărați un aparat de aer condiționat? 4 lucruri de reținut
4 (80%) 2 votes

Share Button

Este acel moment al anului când mulți dintre noi încep să vâneze aparate de aer conditionat pentru a lupta cu căldura. Dar cumpărarea unui aer conditionat poate fi dificilă cu tot jargonul de marketing pe care vânzătorii ne confundă și cu gama largă de caracteristici pe care le au acum. Iată câteva indicii pentru a vă ușura sarcina

Imagine similară

Capacitatea AC
Primul lucru pe care trebuie să-l verificați este dimensiunea camerei unde veți instala AC. Dacă camera dvs. este între 100-120 mp, o capacitate de 1 tonă AC este suficient de bună. Pentru camere de 130-160 mp și 170-240 de metri patrați, în mod ideal, aveți nevoie de 1.5 tone și 2 tone de AC. Cumpărătorii trebuie, de asemenea, să păstreze o verificare a dimensiunii ferestrei, precum și a cantității de lumină solară care vine în cameră (deoarece poate crește prea mult temperatura).

Windows AC vs Split-AC
Înainte de a intra în această diferențiere, amintiți-vă că split-AC-urile sunt mai scumpe decât AC-urile Windows. AC sunt cele care sunt instalate pe fereastra camerei. Acestea provin dintr-o singură unitate care conține toate componentele sistemului de aer condiționat. Această unitate unică include compresor, motor, condensator, țevi de conectare și alte componente. Pe de altă parte, split-AC-urile încorporează două unități: o unitate interioară și unitate exterioară. Pe măsură ce compresorul este așezat în unitatea externă, AC-urile sunt, de obicei, mai silențioase decât AC Windows. Acestea vin în design relativ mai subțire și pot fi de asemenea instalate în camere fără ferestre.

Utilizarea ta
Utilizarea dvs. și ratingul de economisire a energiei pentru AC-uri fac, de asemenea, o diferență. Cumpărarea unui AC de 5 stele pentru toate tipurile de utilizări nu este, de asemenea, o idee bună. Deși economisesc mai multă energie, dar în același timp sunt și costisitoare. Dacă utilizați un AC timp de 6 ore sau mai puțin și timp de 3-4 luni într-un an, un AC de 3 stele va fi suficient.

Ratinguri BEE Star
În conformitate cu Biroul de Eficiență Energetică (BEE), este obligatoriu pentru fiecare aparat de aer condiționat să aibă un rating stele. Aceste evaluări de stele sunt un aspect important care vă ajută să identificați eficiența energetică a unui aparat de aer condiționat. Eticheta de pe aparatul de aer condiționat afișează și EER. De asemenea, rețineți că ratingurile pentru AC-urile cu split-uri și Windows-urile AC sunt diferite.

 

Alte oferte de black friday

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*