Pilota care spune o poveste de libertate

Pilota care spune o poveste de libertate
4.9 (97.5%) 8 votes

Share Button

Damien Lawrence with the Pictou County YMCA, observing one of the quilts on display at the Pictou Count Wellness Centre.

O pilotă unică afișată la centrul de sănătate Pictou County, afisaza povestea grosolană a sclavilor care fugeau pe calea ferată subterană în Canada prin formele și modelele sale.

Pilula a fost una dintre cele câteva expuse sâmbătă pentru Luna Patrimoniului African din Noua Scoție, spunand povestea despre modul în care sclavii negri au scăpat de plantațiile din Statele Unite în secolul al XIX-lea, si riscul unei călători periculoase la nord spre libertate.

“Simbolizează codurile care lăsau [sclavii] să știe în momente de nevoie dacă să ia sau nu măsuri de precauție și unde să călătorească”, a spus Damiane Lawrence.

Myla Borden a fost un mijloc de comunicare a mesajelor și a avertismentelor cu privire la scăparea sclavilor.

De exemplu, simbolul “bow tie” și o serie de triunghiuri alb-negru au fost un avertisment de a călători în deghizare sau de a se schimba în haine de oameni mai in vârstă, purtate de oamenii liberi, pentru a evita să fie văzuti și recuceriti.

Simbolul “stufos” era un pătrat negru, înconjurat de triunghiuri, care identificau o persoană care putea călăuza călătorii și cunoștea codurile folosite pe calea ferată.

Căile ferate subterane erau, de fapt, o întreagă rețea de trasee care duceau spre Canada și Mexic, inclusiv case sigure, puncte de întâlnire și căi secrete.

Aboliționiștii și alți aliați au ajutat la scăparea slavilor în Canada, apoi pe teritoriul condus de britanici, unde sclavia a fost scoasă din afara legii.

Evadatii de pe “calea ferata” de obicei au calatorit noaptea sau pe vagoane, uneori folosind barci sau trenuri reale. În timpul zilei se odihniseră în case sigure, care ar putea fi hambare, peșteri sau sub podeaua bisericii.

În timp ce mulți cred că păpuși au fost folosite pentru a ghida sclavi, teoria este contestată de unii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*