Telefoanele din viitor

Telefoanele din viitor
4.8 (96.67%) 6 votes

Share Button

Un startup susținut de Tony Fadell, unul dintre părinții iPod-ului Apple, intenționează să anunțe miercuri că lucrează împreună cu Samsung Electronics Co Ltd (005930.KS), Foxconn părintele Hon Hai Precision Industry Co Ltd și alții pentru a dezvolta o noua cale ca telefoanele mobile sa poata transfera cantități mari de date fără a utiliza fire sau conexiuni Wi-Fi.

Directorul executiv, Eric Almgren, a declarat că firma sa Campbell, din California, numită Keyssa, a strâns peste 100 de milioane de dolari de la Fadell și de la brațele de risc ale companiilor Samsung și Intel Corp, printre altele. Tehnologia “kiss” a companiei permite ca două dispozitive să fie ținute unul lângă celălalt și să transfere fișiere mari, cum ar fi filmele, în doar câteva secunde.

Scopul este de a elimina necesitatea unor conectori de cabluri greoaie și voluminoase în dispozitive precum telefoanele și laptopurile, care devin din ce în ce mai ușoare și mai subțiri. Dacă Keyssa are succes, tehnica transferului wireless de date ar putea fi disponibilă într-o gamă largă de dispozitive.

Keyssa a anunțat în octombrie anul trecut, împreună cu Intel Corp, că a venit cu un design care ar putea fi încorporat în așa-numitele laptopuri “două în unu”, care au ecrane tactile detașabile.

Alianța cu Samsung și Foxconn are ca scop crearea unui design pentru telefoane mobile.

Shankar Chandran, șeful brațului de risc al companiei Samsung Electronics, a menționat că echipa de management de la Keyssa a dezvoltat anterior tehnologia din spatele standardului HDMI pentru conexiuni video. Samsung speră că tehnologia Keyssa ar putea deveni la fel de răspândită.

“Standardele tind să obțină ecosistemele în jurul lor într-un mod destul de complicat”, a declarat Chandran într-un interviu.

“Este nevoie de o grămadă de jucători din industrie de-a lungul lanțului de valori spunând că vor construi acest standard. Și chiar asta avem. “

Unul dintre primele locuri în care ar putea apărea o caracteristică de transfer wireless este telefonul Essențial, dispozitivul conceput de Andy Rubin, tatăl sistemului de operare mobil Android.

Essential, care a adunat 330 de milioane de dolari în capital de risc, intenționează să anunțe o dată de lansare a telefonului său de 699 de dolari în cursul acestei săptămâni. Fondul de risc pe care Rubin îl supravegheaza, este un investitor atat in Essential, cat si in Keyssa.

Essential a spus că telefonul său va avea transfer de date wireless, dar nu este clar de unde vine tehnologia. Keyssa declară că a depus mai mult de 250 de brevete în jurul tehnologiei, inclusiv aproape 50 dintre acestea care au fost emise în Statele Unite.

Almgren a spus că Keyssa sa întâlnit de mai multe ori cu directorii executivi ai Rubin și Essential, inclusiv la Salonul de Consumer Electronics din 2016, pentru a discuta despre licențierea tehnologiei proprietare a lui Keyssa, însă nu sa ajuns la un acord.

La rândul său, Essential a declarat că “a considerat Keyssa ca furnizor de componente pentru Essential Phone și a ales să procedeze cu un furnizor diferit, care ar putea să respecte specificațiile noastre de performanță pentru produs”, a spus Essential într-o declarație.

Alte oferte de black friday

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*