Telefonul dvs. este de 10 ori mai murdar decât un scaun de toaletă. Iată ce să faceți in privinta asta

Telefonul dvs. este de 10 ori mai murdar decât un scaun de toaletă. Iată ce să faceți in privinta asta
4.4 (88.57%) 7 votes

Share Button

Majoritatea oamenilor nu-și dau seama că folosesc telefonul mobil peste tot, dimineața, la masă, la cabinetul medicului etc. Dar cercetările arată că telefoanele mobile sunt mult mai murdare decât cred oamenii  și cu cât mai mulți germeni pe care îi colectează, cu atât mai mulți germeni pe care îi atingi.

De fapt, mâna ta este cel mai mare vinovat atunci când vine vorba de a pune murdărie pe telefonul tău. Americanii își verifică telefoanele de aproximativ 47 de ori pe zi, potrivit unui sondaj realizat de Deloitte, care oferă o mulțime de oportunități pentru ca microorganismele să treacă de la degete la telefon.

“Pentru ca oamenii isi duc mereu telefoanele mobile chiar si in situatiile in care ei ar spala in mod normal mainile inainte de a face ceva, telefoanele celulare au tendinta de a deveni destul de murdare”, spune Emily Martin, profesor asistent de epidemiologie la Universitatea din Michigan Scoala de Sanatate Publica . Cercetarile au variat pe cat de multi germeni se târasc pe telefonul mobil, dar un studiu recent a găsit mai mult de 17.000 de exemplare de gene bacteriene pe telefoanele elevilor de liceu. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Arizona au descoperit ca telefoanele mobile transporta de 10 ori mai multe bacterii decat majoritatea scaunelor de toaleta.

Pielea umană este acoperită în mod natural de microbi care, de regulă, nu au consecințe negative asupra sănătății și că bacteriile naturale, plus uleiurile de pe mâini, sunt transmise telefonului dvs. de fiecare dată când verificați un text sau trimiteți un e-mail. Rezultă că majoritatea organismelor găsite pe telefoane nu sunt agenți patogeni care vă vor face să vă inbolnaviti, spune Martin. Staphylococcus ar putea fi prezent, de exemplu, dar nu este de obicei tipul care vă va da o infecție stafilologică.

 “Nu mergem printr-un mediu steril, așa că dacă atingi o suprafață, ar putea fi ceva în acest sens”, spune Susan Whittier, director de microbiologie clinică la New York-Presbyterian și la Centrul Medical al Universității Columbia. contaminanți.“

Studiile au descoperit agenți patogeni pe telefoanele mobile, incluzând Streptococcus, MRSA și chiar E. coli. Având doar acești microbi pe telefonul dvs. nu vă va face automat rău, spune Whittier, dar totuși nu doriți să le permiteți să intre în sistemul dvs. Virușii se pot răspândi, de asemenea, pe telefoane dacă o persoană este bolnavă cu strep gât sau gripă și tuse pe telefonul mobil înainte de al trimite unui prieten.

Din fericire, există modalități ușoare de a evita germenii. Unul dintre cele mai proaste locuri de a utiliza telefonul este în baie, Martin și Whittier sunt de acord. Atunci când toaletele se spală, ele răspândesc germeni peste tot, ceea ce înseamnă că telefoanele se infecteaza cu bacterii fecale cum ar fi E. coli.

Păstrarea telefonului in baie vă va ajuta, doar dacă doriți să vă curățați telefonul, câteva metode diferite vor funcționa. Mulți oameni își șterg telefoanele cu o cârpă moale din microfibră, care va elimina mulți dintre germeni. Pentru o curățenie mai profundă, Whittier recomandă utilizarea unei combinații de 60% apă și 40% alcool de frecare. Se amestecă ingredientele împreună, apoi se înmoaie o cârpă în soluție, înainte de ao șterge ușor pe telefon. Cu excepția cazului în care sunteți bolnav, faceți acest lucru de câteva ori în fiecare lună este o mulțime, spune Whittier. Stați departe de lichide sau spray-uri de curățare, care pot deteriora telefonul.Dar, cel mai bun sfat are mai mult de a face cu tine decât telefonul. Spălați-vă mâinile de câteva ori pe zi, spun experții, și probabil veți fi bine.

Alte oferte de black friday

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*